Przejdź do treści
Banner Szkieletor
Przejdź do stopki

Wiadomości

Rekrutacja 2025/2026 - kierunki kształcenia/dzień otwarty szkoły 25.03.2025r (wtorek)

Treść

ZAPRASZAMY NA DZIEŃ OTWARTY SZKOŁY W DNIU 25.03.2025r( wtorek)

Kierunki kształcenia planowane w roku szkolnym 2025/2026

W Zespole Szkół Zawodowych im. Kazimierza Pułaskiego w Gorlicach aktualnie jest realizowane kształcenie w następujących zawodach branży budowlanej i gastronomicznej.

Technikum pięcioletnie:

Technik budownictwa: (specjalizacja architektura wnętrz)

  • K1 -Wykonywanie robót murarskich i tynkarskich
  • K2 - Organizacja i kontrola robót budowlanych oraz sporządzanie kosztorysów  

Technik budowy dróg - NOWOŚĆ

  • K1 - Eksploatacja maszyn i urządzeń do robót ziemnych i drogowych
  • K2  - Organizacja robót związanych z budową i utrzymaniem dróg i obiektów inżynierskich oraz

    sporządzanie kosztorysów


Technik geodeta:

  • K1* - Wykonywanie pomiarów sytuacyjnych, wysokościowych i realizacyjnych oraz opracowywanie wyników tych pomiarów
  • K3* -Wykonywanie prac geodezyjnych związanych z katastrem i gospodarką nieruchomościami

Technik robót wykończeniowych w budownictwie:

  • K1 - Wykonywanie robót montażowych, okładzinowych i wykończeniowych
  • K2 – Organizacja, kontrola i sporządzanie kosztorysów  robót budowlanych

Technik żywienia i usług gastronomicznych: (specjalizacja dietetyk)

  • K1 – Przygotowanie i wydawanie dań
  • K2 - Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

Technik usług kelnerskich: (specjalizacja barman)

  • K1 - Wykonywanie usług kelnerskich
  • K2 - Organizacja usług gastronomicznych

Szkoła Branżowa I-ego Stopnia:

Murarz-tynkarz:

  • K1 -Wykonywanie robót murarskich i tynkarskich

Monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie:

  • K2 - Wykonywanie robót montażowych, okładzinowych i wykończeniowych

Cukiernik:

  • K1 - Produkcja wyrobów cukierniczych

Kelner:

  • K1 - Wykonywanie usług kelnerskich

Kucharz:

  • K1 - Przygotowanie i wydawanie dań

Wielozawodowa: - praktyki u prywatnych przedsiębiorców (szkoła może pomóc w znalezieniu praktyki przy pomocy OHP), egzamin zawodowy po trzech latach nauki  – tytuł czeladnika, w każdym roku  szkolnym  miesięczne, wyjazdowe kursy zawodowe


Szkoła Branżowa II-ego Stopnia:

Technik robót wykończeniowych w budownictwie:

  • K2 – Organizacja, kontrola i sporządzanie kosztorysów  robót budowlanych

kierunek dla absolwentów Branżowej Szkoły I Stopnia legitymujących się dyplomem w zawodzie monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie.


Technik żywienia i usług gastronomicznych: (specjalizacja dietetyk)

  • K2 - Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

kierunek dla absolwentów Branżowej Szkoły I Stopnia legitymujących się dyplomem w zawodzie kucharz.


Technik technologii żywności

  • K2 - Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych

kierunek dla absolwentów Branżowej Szkoły I Stopnia legitymujących się dyplomem w co najmniej jednym z zawodów: cukiernik, piekarz, wędliniarz oraz przetwórca ryb.

2265914